Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Με την κατάθεση του "Καλλικράτη" στη βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε οτι πολλοί Δήμοι που είναι ελλειμματικοί και χρεωμένοι, θα έχουν κυρώσεις σε δάνεια από το Δημόσιο και στην κεντρική χρηματοδότηση.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι μετά από τη μερική χρεοκοπία του κεντρικού κράτους, έρχονται επιμέρους χρεοκοπίες σε Δήμους. Ήδη όσοι δουλεύουν στο Δημόσιο ακούν για συγχωνεύσεις καταργήσεις και απολύσεις...
Ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να ξεπεράσει παλιές νοοτροπίες για να έχει νοικοκύρεμα και ανάπτυξη στην περιοχή μας. Αλλιώς τα πράγματα είναι δύσκολα τα επόμενα χρόνια για όλους τους Δημότες της Τρίπολης.
Σκεφτείτε και προτείνετε λύσεις. Συμμετέχετε. Ρωτήστε όλους όσους ασχολούνται με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης: Εσύ τι θα κάνεις αν βγεις; Τι ακριβώς θα κάνεις; Πώς θα το υλοποιήσεις; Ποιοι θα σε βοηθήσουν; Πότε θα έχεις τα πρώτα αποτέλεσματα του σχεδίου σου;
Η προεκλογική συζήτηση

Το κρισιμότερο σημείο για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 για το Δήμο Τρίπολης είναι το πλαίσιο της προεκλογικής συζήτησης. Αν τεθούν ζητήματα από πολίτες επιτακτικά και οργανωμένα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να μελετήσουν, να απαντήσουν, να δεσμευτούν και να συντονιστούν με τα αιτήματα των πολιτών. Ήδη δημιουργούνται ομάδες πολιτών που με απλή δημιουργία ομάδας στο Facebook ή και με πιο δυναμικές κινήσεις, δίνουν το στίγμα στην πολιτική οτι όλα τα παλιά κόλπα τελείωσαν.
Κομματικές αλχημείες, προσωπικές φιλοδοξίες, αδιάφορες συζητήσεις προκαλούν το αίσθημα των πολιτών. Δείτε μερικά από τα θέματα που έχω αλιεύσει από το Facebook ή γενικώς από συζητήσεις στο internet:
1. Ομάδα Facebook: Πεζοδρόμηση του κέντρου και Ποδηλατόδρομοι
2. Ομάδα Facebook: Αρχαίο Παλλάντιο
3. Ομάδα Facebook: Φτιάξτε τώρα της πλατεία Άρεως
4. Ομάδα πολιτών και νέων για την προώθηση τοπικών προϊόντων: Μήλο, πατάτα.
5. Ομάδα πολιτών να φύγουν τα σκουπίδια από το Καλογερικό
6. Ομάδα πολιτών για τα παλαιά κτίρια της Τρίπολης.
Και πόσα άλλα θα βγουν στην πορεία για τις εκλογές. Η συμμετοχή λύνει πολλά θέματα και μάλλον θα έχουμε πάρα πολλές εκπλήξεις στην Τρίπολη.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Μην περιμένετε οι υποψήφιοί μας για τις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Τρίπολης να συζητήσουν συγκεκριμένα και ουσιαστικά. Οι γενικόλογες εκφράσεις τέλειωσαν. Θέλουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να συγκριθούν και να αξιολογηθούν σωστά από τους πολίτες.
Ο Ιστοτόπος δημιουργήθηκε για να προβάλλει θέσεις από όλους και για όλα.
Περιμένω τις προτάσεις όλων σας.

ΑΚΗΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Ποιο ρόλο θέλετε να "παίξουν" τα κόμματα;
1. Να δοθούν στηρίξεις ή χρίσματα;
2. Να καταθέσουν πολιτικές προτάσεις;
3. Να οργανώσουν διαλόγους και συζητήσεις;
4. Να μην κάνουν τίποτα;